do like my belog.?klik here.

Friday, September 30, 2011

kite sayang abah ...

Assalamualaikum :)

pepagi kite dah up entry..tadi malam kite sangat 'tacing'..nanges !sobss...nsb baik ada eira ngan anne boleh la cover2 sket tahap kesedihan kite..thanks guys ! eh gurls...hehe..korang memang terbaek..eceh...actually kite rindu abah kite sesangat..'tacing' bile dengar dia demam, dah seminggu ! kite nak balik kampung !sobsss...sedih lagi..."abah maapkan teh, time abah demam teh takde di sisi..tapi time teh sakit abah always di sisi.." hukhuk bermonolog plak...adeh mau nanges lagii..sobsss......

papepon,anak abah yg sorang ni always doakan abah cepat sembuh dan sentiasa dikurniakan tahap kesihatan yg amat baik,begitu jugak mak...miss you both la ! sobsss.....takpat nak teruskan menaip,kite 'tacing' sangat ! sobsss.......

abah ngan mak kite yg kite sayang sesangat !

Thursday, September 29, 2011

sedihnya ...

Assalamualaikum :)

kadang-kadang kita fikir kita betul..padehal kita salah...kadang-kadang kita dah tau apa yg kita buat tu salah tapi kita tetap nafikan...susah betul nak puaskan hati orang dan orang pon susah nak puaskan hati kita....oh feeling nya ayat....huhu...tatau la hari ni cam sayu je rasa...rindu mak abah kat kampung !!! sobsss...

with the ongoing problems buat aku down..down sangat2 ! feel like wanna crying...sobsss :'(
saat macam ni mula la rasa perlukan someone di sisi..nak share everything dengan 'dia' ! time down camni jela tringat nak cari 'dia' tuh kalo time senang  tinggal buat tatau..oh kejam kan ! masih tak yakin tuk ada 'dia',tatau boleh bahagiakan 'dia' ke tak..cewah tetiba ! cane nak bahagiakan 'dia' kalo diri sdiri pon tak boleh nak bahagiakan...huuuu....down down down ! 


ye sekian sesi diary for today......heeeee..sesape baca thanks ye tak paksa pon tuk dibaca ...mekaseh !

Wednesday, September 28, 2011

gambar-gambar gedix.......

Assalamualaikum :)










berjaya menggedix !!!!! yeaahhhhh.....hahahahahaha !



Tuesday, September 27, 2011

teman penghilang duka

Assalamualaikum :)

credit to :
&

hey peeps !wah sakan aku mengupdate entry ye..orang sedang sebok ngan asgmt sana asgmt situ aku plak sebok ngan update blog....hebat teh! takde,ni nak gtaw korang semalam memang happy gilesakan la sebab dapat jumpa member2 yg dah lama tak jumpa ! lepas gak rindu aku kat diorang...memang rindu dan syg la kat diorang dua nih..oh tacing ! sobsss...

aku mmg gelak tak hengat la bila bersama ngan diorang..biasa la kan gurls aktiviti bila bertemu muka banyak la stori mori yg mau diceritakan..kami semalam pon sama lah,cherita chenta ngan sipolan2 dan tak lupa sesi meluah pasaan yg selalu tidak berpuas hati lately (aku la tu kan..hahaha)..sronok sgt !!!

suka sangat kawan ngan diorang.diorang baek hati sangat2 ! diorang dua ni la yg always tolong aku bila aku d timpa musibah yg tak diingini..cewahhh! dari diploma ke degree dan sekarang dah master level diorang dua still ngan aku..mmg btol2 tacing kali nih !! ok lah tanak membebel panjang,nak share gambar pulak..(entry aku mmg wajib ada gambar la kan..hehehe) tapi tak banyak pon sebab kitorang terpaksa mengesyokkan diri sdiri tuk snap photo kitorang sdiri..haha.. jom tgk sesama !

ni lah diorang..sempat pose atas katilku..aiseh rinduuuu !

before tu kami makan2 dulu ditemani eira a.k.a cik Oggy busup !

auummmm..ayam goreng pebret !

saje nak tunjuk jam masing2 !

aku dah cam mak cik !

dari dulu suka curi tongkat aku..hehe :P

pin tudung katakku..sempat je !

gelap !

semua hitam !

gigi besi..hidung kembang...weee tembamnya pipi dia..hahaha..cumei !

manis je diorang..aku ntah pape..cam org matilaki !huduh..

tunjuk jam lagi skali..hehe !

ok habis sesi gegambar..cam banyak je,rasenya sikit je........hurmmm..nanti tatau bila lagi leh lepak ngan korang kan..masing2 dah busy ngan komitmen masing..aku.?tanak ada komitmen..kunun! huarggggggghhhh..adeh ngantuk la plak..sambung tido la kejap..nak sambung mimpi mimpi yg tak kembali........aku janji janji takan pergi.......blablabla..zzzZZZZZ.


*sambung lam mimpi,terima kasih sudi baca :)









entry khas untuk Annur Nadia from Eira :)

Assalamualaikum :)

tadi sebok jenjalan bersiar2 ngan kawan paling bucuk si Eira a.k.a cik oggy blue ! bluerkkk...ternampaklah plak cincin (tatau la kalo ada nm saintifik,tapi aku pgl cincin je) katak!tetiba tingat lak kat member kitorang yg sangat gilakan katak dan hijau..aiseh....so,entry ni khas untuk awak ye cik anne....sila senyum dan tacing :)

inilah Annur nadia..bersama vespa tersayang hak milik beliau mutlak..hahahhaa


tgk jari jejari takruncing saje..upsss!abaikan muka huduh..tudung dop jadi gara2 helmet lekat ko sanggul..*sigh* ngeluh rambut panje sakak2 nok.. cincin kaler merah for me,biru for ira dan hijau for anne ! walopon katak tuh kok balek..hehehehe.

*short entry sebab japg nak up entry panjang2..hahahhaa..terima kasih sudi singgah sini :)


Monday, September 26, 2011

JOM SENYUM SAMBIL HADIAHKAN AL-FATIHAH :)

Assalamualaikum :)

hah ! dah lama tak juin contest..setelah sekian lama tonite join gak di atas jemputan khas lagi uolssss dari kak Ary mucuk..kehkehkeh..bangga ok! nak kenal2 ngan kak Ary nih korang klik BLOG NUR KASIH  ni..lately kite mmg suka terjah blog ni sebab banyak informasi berguna yg kite leh dapatkan...sedikit sebanyak dapat motivate diriku yg sungguh tak sempurna ini..eceh....

lagipun contest ni bagus kan,selain juin contest dapat lak pahala sedekahkan al-fatihah tuk semua..baik kan!hehehe...hope dengan penghadiahan al-fatihah ni dapat membuka hati kita semua ye..kita semua pon tahu kan al-fatihah ni bermaksud PEMBUKAAN kerana ia dijadikan pembuka dan permulaan al-quran..sama la dalam solat 5 waktu yg kite kerjakan kan.?sama ngan nama kite jgk kan..?name kite fatihah jgk..eceh...insyaAllah...

ok,last but not least terimalah hadiah tulus ikhlas dari kite..........al-fatihah :


hanya ini yg kite mampu hadiahkan tuk kengkawan kite..jom kite sama2 menghayatinya........

oh ya! my luckiest friend anda di tag !!!




:)


waiting for them...

Assalamualaikum :)

love them MUCH !!!

i'm waiting for them to lose sight of the world laughing !!!

kaki kita sakit sebab...................

Assalamualaikum :)

ramai yang tanya nape kite pakai tongkat.?nape ngan kaki kite tu.?awak sakit ape.? kite hanya senyum..tatau nak jawab cane..yela dah kite tanya doc pun doc bole jwb 'Saya pon tatau.......' time doc jwb camtu kite hanya mampu tunduk tengok kasut doc yg berkilat2 tu..kite senyum,tapi dalam hati HANYA TUHAN YG TAHU....kite redha,redhakan saje segala musibah yg menimpa diri kite supaya kite mampu tabah mengharungi hidup kite yg mendatang even kite tatau ape yg akan berlaku (now dah lalui serba sdikit pe yg berlaku...mmg SAKIT)...syukur,kite hanya mengeluh jap je..sebab kite tanak org yg syg kite tengok kite sedih...kite tanak susahkan orang especially mak abah kite...sobssss ..

proceed to da stories, kecik2 dulu kite ada masalah belakang..sakit belakang !darjah dua da merasa masuk operation room !imagine lah..aku memang berani..hehee...for 5 or 6 hours gak la kite kat dalam bilik OT tuh (based on what my mum said la..harapkan aku memang lupa)....tapi ada one thing yg kite ingat doc penah cakap maybe masa kite umur 11tahun my feet might be paralyzed ..luluh hati kite walopon masa tu kite baru  dajah dua kite dah pandai berfikir la....huhuhu..sobsss. tapi syukur ALHAMDULILLAH sampai sekarang kite dah 23tahun kaki kite tak paralyzed pon...yeay !hehehe...

ok cont..lame2 lepas operate belakang tetiba sakit turun ke kaki...masa tu doc cakap spinnal effect...dah dapat satu penyakit laen plak..sedih ! bila dah kena sakit ni memang tiap2 bulan kite admitted to da ward..sebab tu hospital dah jadi my second home sweet home!sekolah tiap2 tahun tak penah full attend (tak pena nak dapat hadiah ..sobsss) ...form 1 kite sekolah sebulan je..tak pernah amik exam then kite terus masuk form 2..hahaha! gile tak kite.?huhu...form 1 tak kesah la,ni masa form 5 nak amik SPM kot..kite was admitted again...time tuh mmg sedih gile..takot takpat masuk U..hehe..masa tu tau nak masuk U je..huhu...memang lama kite 'cuti'..sume projek2 yg perlu buat kite buat kt umah je..nsb baek member2 baik hati...nota2 yg kite dah ketinggalan tu pon diorang sudi kongsi...alhamdulillah dapat kawan yg sgt baik :)

lepas SPM semuanya ok je..kesihatan ok dah kurang sakit2..diploma pon kite dah jarang2 sakit (alhamdulillah dapat gak masuk U),tapi ade la jgk..penah la skali kite kena masuk wad tapi kite refuse! yela twice a month kite kena follow up tapi tiap kali jumpa doc ayat yg same je dia kuakan "saya tak tau awak sakit apa" "saya confused" ...doc confused,aku.?????lagi laaaa...dah fed up ngan doc..pakar la cane pon..kite fed up...!kite buat tatau je ngan sakit kite nih......start 2nd sem on my degree level sakit nih datang balik.!adeh...sambung follow up kat PPUM..macam2 doc cakap,itulah inilah blablablabla ..diorang tatau pe yg diorang cakap dah mematahkan setiap sudut hati kite.....sobsss...ditambah lagi masa tu dua tiga hari before final.....tatau la nape kalau kite jalan je kaki jadik bengkak..(mmg dah xleh berpijak di bumi yg nyata dah ni..hahaha)...kite tau sume tu sebab kecuaian pihak hospital..kite tak bodoh!tapi kite tak marah sikit pon sebab doc yg 'menjahanamkan' kaki kite ni bukan sengaja..takpe!so,doc suruh kite pakai tongkat je senang...kite tak kuat nak pakai tongkat di khalayak!tapi bila mak kite suruh kite ikut je..kite sayang mak kite...tanak bagi dia risau da..

sampai sekarang la kite pakai tongkat ni...alhamdulillah sakit dah kurang..dan semangat kite pon dah kurang..kurang sekurang kurangnya !sobsss... kite moody..kite emo..macam2 lagi la...kite takot nanti takde orang nak kawen ngan kite..aik dah gedix pulak..hahahahaahahahaha!!! tak kisah la semangat dah kurang ke hape ke, kalo dah gelak kite mmg gelak tak hengat!hahaha..kite suka senyum :)

dah la..panjangnye entry kite..kompem entry syok sdiri nih..adoyaiiii....tapi kite nak kawan2 kite baca ni sebab kite xleh nk story face 2 face nanti airmata kite senang jatuh..aisehhh...kite sensitip..huhu...walauapepon,kite tak pernah nak mengeluh (tipu ade gak sekali sekala kau ngeluh) ngan ketentuan Allah ni...sebab semua yg berlaku ada rahsia yg disembunyikan oleh-NYA...kite syukur :)



Ak bukanlah gadis yang manja
Tak Sama seperti mereka
Aku lah aku..gadis biasa
Diriku penuh tawa dan ria

*yang Sebenarnya tiada siapa mengerti apa yang telah ku lalui
Inilah cara ku curah isi hati..ku nyanyikan lagu dan puisi
Walau ku begini..ku mudah disenangi
Gelak tawa disisi senyuman tiada henti
Ceria setiap hari….

Aku suka pelangi..walau sukar dicari
Penuh warna warni sungguh indah sekali
Aku suka menyanyi..namun benci menari
Ku masih mencari hasrat di dalam hati
Aku begini..masih begini INILAH AKU X4

-INILAH AKU by Beeha-
*saje share lirik lagu ni sebab lirik dia sama ngan diri kite :)

ok dah habis dah..terima kasih kalau ada yg sudi baca :)




Sunday, September 25, 2011

hanya dia untuk saya

Assalamualaikum :)


Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di padang Mahsyar, depan yang maha Esa...   

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka.

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong. Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama, dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pergh syoknye...  

Saya sedih tengok awek saya. Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu. Dia tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....  

Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia selamanya... Di dunia dan akhirat terutamanya. Janji nak kongsi syurga sama-sama... Bahagia selamanya...   Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...    

P/S - andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jugak... Wassalam


*copied from HERE :)


terima kasih sudi baca :)

Saturday, September 24, 2011

rindu sampai tak boleh tido..

Assalamualaikum :)

since tadi malam tak dapat nak tido..adoyai ntah nape la..apekah yg membelenggui otak pikiranku ini.???cewah...lepas subuh tadi ingat nak tido la kejap tapi hampeh!still takleh tido...dah siap landing peluk2 bantal bucuk lagi tapi tetap takleh.!why.? why.? why.?? adehhh..kasihan diriku...

so,bangun dari katil terus ngadap lappy...selongkar gambar lelama ternampak plak folder 'GAMBAR DIPLOMA' (cewah..skema betol)...rinduuuu nya kat member2 diploma dulu..rindunya kat UiTM Mache !rinduuu nak belajar sana lagi..rindu ngan pakcik2 yg bawak van kuning..upsss!hehehe..rinduuuuu ngan semua lah !

jadi,kita teruskan motif asal la ea..nak upload gambar.!(ni jela keje nya kan) gambar time diploma dulu..cumei lagi aku time nih..hikhikhik...tapi nak share sikit jela,nanti nyampah lak tengok bapak banyak gambar aku upload !hehe..jom la kenali aku di suatu ketika dahulu...dun wori tetap cumei cam sekarang jugak...blueekkkk !

gambar kelas masa part6 ! BMD6BB..mana teh.?haaa cariiii...klu : paling cute :)

tak semua masuk.tapi aku ada !haha..

teh..yana..nard..anne (kemain suka da abes class) takpon suka org nk snap pic !haha..
waa rindu bilik kuliah ni...sobsss.

membising depan library..aku dah sah2 yg paling suka beraksi..hahaha!

ngan aiman muncittt..hehe..rindu nok baloh nga mu lah!huhuhu..

last day jadik student diploma..picnic la kunun2..mandi ye korang..jeles tol time neh,mak tak kasi mandi reramai..sobsss..1st time mak tak sporting !

haaa cukup la kan! banyak lagi gegambar nye tapi cukup la sedikit yang perlu aku share di sini...matahari pon dah memancorrrr berdiri tegak di atas kepala (baru kul 9.30pg kot dah panas camni)...

ok habis daa celoteh tak dapat tido tuk kali ini..sekian,terima kasih sudi baca :)

oh ya ! dengarkan lagu best kat SINI ye..enjoy :)

*Apex dah ada Dalia..Nabil pon dah nak kawen...tinggal la aku sensorang...sedihnya..sobssss :'(









tak payah 'datang' kalau setakat nak tinggalkan kudis !

Assalamualaikum :)


why he should appear in my life...???


video



Friday, September 23, 2011

cinta kura-kura

Assalamualaikum :)

hai korang !lately aku asyik up entry pasal aku tak percaya cinta je kan.!aku berchenta kah sekarang.???oh no! tanak berchenta,tunggu my putera masuk meminang then terus kawen!tak pon biar mak abah carikan..tak kisah muka huduh ( kisah la sikit..tak sampai hati nak muntah everyday depan dia )..tanak yg berlagak kaya ngan harta mak bapak..tanak yg ada facebook !nanti aku senang nak stalk,senang2 je dapat tau dia curang kat belakang..kalau tatau takpe,lantak kau la nak buat apa..dosa kau yg tanggung!wahahahaha..

bajet laku la kau !sape cakap tak laku ha.?laku ok,saje jual mahal..biar takde sesape mampu beli..lebih baik aku berchenta ngan kura-kura daripada berchenta ngan manusia HAPRAK!woooo...tak semua ye,segelintir saje..for now aku memang berada di 'syurga' jantan haprak je maseh tak jumpa lelaki idaman hati suciku..aiyoooo susah! di mana dia.?di mana dia.? who's gonna makes me say i do.????? suka hati kau la sape pon..tanak amik kesah pon ! hahaha...

eh melalut plak pasal di mana lokasi my incik hati sekarang.!entry nih tanak cite pasal tu lah..nak cite pasal kura-kura si jantung hati which always makes me smile,felt dupdapdupdap dan banyak lagi perasaan teruja terlampau lah bila aku bersama beliau..hahaha..nak muntah ea.??muntah je......ada aku kesah.??? oh kejam ! again, do i care .??? wakaka..

back from lunch tadi terserempak plak ngan adik beradik kura-kura si jantung hatiku, dan sempat snap beberapa gambar (activity wajib la kan!) hahaha..layan jela ea..kalau tak seronok menarik buat-buat seronok menarik ok..aku bukannya tau pon...wehehehe !

bestnya beliau berendam dalam tuh..oh nak join !

abaikan aku yg huduh tu..tengok belakang saje !

baru nak pegang sikit dah lari..haram katenya..kura-kura jantan !hahaha..

biru for Eira a.k.a cik Oggy..hijau for Anne a.k.a katak hijau dan merah for me lah! 

aku memang gilesakan gilegile sama beetle classic neh..takmo modern2 lah! esok lusa bulan depan it'll be mine...!!! tak sabar dah ! owh yeahhh~

haa dah habis menaip untuk saat dan ketika ini..terima kasih sudi baca !untill the next entry yaw :)


Thursday, September 22, 2011

cermin diri untuk dapatkan kesempurnaan hakiki

Assalamualaikum :)



disebabkan kecuaian orang lain kite yang tanggung akibatnye.tapi kite tak salahkan orang lain pon,dia juga insan biasa sama seperti kite.tak semua makhluk ciptaanNya di dunia ni sempurna..bagi kite, Allah tu Maha Adil. Dia letakkan seseorang itu lebih di sesuatu perkara, supaya hamba-Nya tu tahu bersyukur dan menggunakan kelebihan yang ada untuk orang lain juga. dan semestinya Allah takkan mencipta makhluk itu dengan sempurna, kerana Dia saja lah yang layak untuk itu..

agar hambanya tidak bongkak, dan selalu tunduk melihat bumi yang nyata. supaya tidak terus terawang awang dengan kelebihan yang di beri. supaya juga kita sedar, banyak lagi yang jauh lebih bagus berbanding kita...Allah sudah letakkan kita dengan cara tersendiri. disebalik apa yang berlaku ada rahsia tersembunyi....

kite redha dengan segala ketentuan dariNya..dua tahun kite mengharungi hidup bersama tongkat peneman setia kite,tongkat ni juga yang bawa kite ke mana2 tempat yg kite mahu tuju tak kira untuk apa2 tujuan sekalipun..tapi itu tak bermakna kite akan terus bergantung hidup kite ngan tongkat ni...someday i'll proceed my live without it....at that time i'll be miss it more than you !

regardless,kite tetap bersyukur dengan setiap kurniaanNya..tak kira manis atau pahit kite terima dengan ikhlas..banyak lagi yang terlalu banggakan diri sendiri kerana hanya nampak kekurangan pada diri orang lain, tapi kekurangan diri sendiri tak pernah nak nampak pun..thats' why kite tak sukakan pujian orang because its mades me more ripple......betul kan.???memang betul ! sebab dah terlalu asyik dek pujian, kita makin dahagakan pujian tu..oh betapa ceteknya akal !

Don't compare your life to others. You have no idea about their sufferings.

ok done my babbler for today..cewah tulis omputes even takpandai..!huhu..terima kasih sudi baca :)







takde mood !

Assalamualaikum :)

tadi diserang migrain lagi.whole day tido!owhooo..now dah tak boleh tido..adoyaiii..layan fb yang harini sememangnya menambah tahap kesengalan function (setat menyalahgunakan tatabahasa dah) sampai lebam!oh no..harini memang takde mood..memang takde mood sesangat takde mood!ntah kemana mood berdating harini sampai tak hengat balik ke sisi aku..(wah dah aku balik..bagos teh bagos!)

kenapa takde mood.?kenape asik nak marah2 aje dari tadi.?kenapa harini tak reti nak senyum sikit pon haaa.?ye aku memang sangat sensitif..sensitip tahap mahadewa!perghhh..dasat!tapi hati aku lembut..aik!tetiba cakap pasal hati..alang2 la kan...............arghhhh takmo la tulis lagi..nak g tido...dengan harapan bila bangun tido esok mood dah balik dari berdating.......zzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZ...



*eh cop!belog nih dah macam diary aku plak semenjak dua menjak nih....alaaa ada aku kesah ini belog aku yang punya!.....................ye aku takde mood..

Tuesday, September 20, 2011

'umi' for my kids ^_^

Assalamualaikum :)

-baby Nur Aina Maisara -gambar ni diambil masa umur aina seminggu..imagine la 1weeks year old!kecik sangat ok..now umur aina dah.... berapa bulan ea.?mak usu lupa!aiyooo... -

*agak-agak camni ke bila kite jadi 'umi' at future.???cewah..berangan!hahahaha...

I Do - Colbie Caillat

Assalamualaikum :)



I DO - COLBIE CAILLAT
It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew till I met you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through

So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.

And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

*comel kan lagu nih...sangat catchy!mudah nak follow dia punya tempo kan..suka dengar lagu ni suka nyanyi lagu ni..upsss!lirik dia pun nice kan..haha gedixnya!


siapa yang aku cari.?

Assalamualaikum...
saya ingin berkongsi rasa. tentang perkahwinan. walaupun ramai yg bertanya pada saya, lagi, lagi dan lagi. jawapan saya pada entry sebelum ini.-kenapa lambat kahwin?-
kadang-kadang jawapan saya disertai dengan keluhan. walaupun tak baik begitu, saya mengeluh juga. saya cuma insan biasa yang serba kekurangan. serius......

sebagai seorang perempuan, sudah semestinya saya berpihak pada perempuan juga.perempuan bukan tulisan braille yg perlu disentuh utk mengenalinya. juga bukan seperti ikan yang boleh dipancing-pancing. bukan juga seperti patung yang dibuat perhiasan...


ramai yang bertanya pula pada saya 'siapa yang kau cari?' 'jenis lelaki bagaimana yang kau mahukan?'   dan macam-macam soalan yang serupa itu sering ditanya. jawapan saya pelbagai juga.

saya mahukan seorang yang kaya raya! hahaha... eh...ialah..kaya iman,takwa,akhlak...salahkah saya mahu lelaki 'kaya'? tidakkan.... sebagaimana lelaki mahu perempuan cantik... samalah...

siapa yang saya cari ialah yang boleh mengisi kekurangan diri saya...wah..wah..wah..banyak tuu... saya tak berharta, dia mesti berharta,saya tak cantik, dia mesti hansomelah! saya tak berapa pandai, dia mesti bijak! saya sekolah takat spm, dia harus PHD!! saya hanya ada sebuah basikal dia wajiblah BMW ker... saya hanya menumpang dirumah keluarga, dia kenalah sediakan banglo 3 tingkat untuk saya!!

mmm....tak boleh...tak boleh... mana boleh! hahaha.. gurau... andai ada...alhamdulillah!

siapa yang saya cari? saya cari yang menasihati saya, bukan saya menasihati dia...amboi! sebabnya dah penat dah. asyik nasihat orang sana..orang sini..bla..bla..bla... nak cari pula yang nasihatkan kita.mmm... parahlah cam tu... eh...ni bukan yg saya cari....kalau dapat ok gaklah..

berdasarkan pengalaman rakan taulan, tidak semua yang kita impikan akan kita dapat. mereka mencari yang tidak menghisap rokok, dapat pula perokok tegar, mereka impikan wajah hansome cam aaron aziz, dapat pula cam mamat sepah..kira oklah tuuu...

mereka mahukan pilot dapat pula pemandu teksi. mereka nakkan yang pandai masak dan pandai mengemas rumah...jenis malaslah ni... dapat pula yang cerewet giler..huhuhu..nak yang bujang, dapat pula laki orang. mereka inginkan usia yang tak terlalu muda dan tak terlalu tua...mmm..alih-alih dapat yang muda,muda sangatlah..yang tua..tua sangatlah..pulak...huu..sampai bila nak habis da...sabau jerlah...eh...ini bukan yang saya cari..tumpang laluu...



sedikit nasihat...Sabda Nabi S.A.W “ Demi Allah yang jiwaku di tangan-Nya, Tidaklah Allah memutuskan sesuatu ketentuan bagi seseorang mukmin melainkan mengandungi kebaikan baginya. Dan tiadalah kebaikan itu kecuali bagi mukmin."


"Jika ia memperoleh kegembiraan dia berterima kasih bererti kebaikan kebaikan baginya dan jika ia ditimpa kesulitan dia bersabar bererti kebaikan baginya.” ( Riwayat Muslim )
sambung...siapa yang saya cari? lelaki ini yang saya cari...Antara tanda lelaki itu baik adalah dia TIDAK AKAN PERNAH MEMBICARAKAN SOAL SEKS ATAU YANG MENAIKKAN SYAHWAT denganmu sama ada melalui sms, telefon atau berdepan, SELAGIMANA DIA belum bernikah denganmu. Mana-mana lelaki yang membicarakannya atau meminta sebelum bernikah adalah lelaki jahat dan tidak layak dijadikan suami atau itulah bakal suami penzina, kecuali apabila mereka juga bertaubat. ~ Ustaz Zaharuddin Abd Rahman (UZAR)



*coretan di atas bukan saya punya..saya cilok from Mizz Ary punya blog..jom sesama klik -http://haryanies.blogspot.com/2011/09/siapa-yang-aku-cari.html

Sebenarnya saya agak tersentuh dengan entry mizz Ary  ni. dan banyak lagi entry-entry lain yang saya baca kebelakangan ni. al maklumlah kan mood jejiwang la plak semenjak dua menjak nih..hehehe...cewah jenjiwang sakan weiii..!ahaaa..sambung tido lagi best nih..zzZZZ 


Monday, September 19, 2011

A small luv story... ♥ ♥

Assalamualaikum :)

tadi terbaca story ni kat one of my friend's note on her fb page,so kite copy then share kat sini la..sad story for kite2 yg sangat jejiwang ni..heee..jum baca ;)


A boy and a girl Loved each other very much.
Unfortunately the Girl Died..:(

...Boy was Upset so much;
and he couldn't Stop his Tears.
...He kept on Crying Day and Night..:'(

Many People gave Sympathy,
but no Argument could Stop His Tears.

One Night He Slept and had a Dream;
He saw the Girl in Heaven with so many Girls of Her age.
He felt Relax..

But He Noticed that every Girl was in Fairy Dress;
and had a Lightened Candle in their Hands,
but his GF had a Candle which was not Lightened..!

He asked Her:
"Y Ur Candle is not Lightened?"

She said:
"Whenever I enlighten My Candle;
Ur Tears fall on it..!
Please Stop Crying.."




-True Love cares forever..

saya dah tunang !

Assalamualaikum :)

heee sebelom kite tido kena la menggedix mengupdate belog kite ni dulu..kite dengan senang hati nak bagitau korang yg kite dah tunang! cewah..tak caya.? tengok kat bawah ni :

:: klik gambar kalo nak tgk besar punya..hehe ::

haaa tu dia tunang kite merangkap kite punya BFF...hehe..nak tunang betol2 takde sesape pon sudi nakkan kite,kalo ada pon kite ignore je diorang sebab kite sombong..haha memang xleh blah punya kenyataan dan kite sikit pon tak kesah!heeeee...now lelaki (tak semua ye) bila berkata manis aje,janji bagai nak rak ntah pape action nye zero! ahh sudah nak memarah la plak..tanak memarah la,kite ni pompuan kite tau someday kite akan 'jatuh' jugak pada insan bergelar lelaki (wahahahaha...mau tergelak baca statement nih oiiii)...!


Sunday, September 18, 2011

RED WARRIORS vs RED DEVIL

Assalamualaikum :)

gambar ciplak ntah darimana

ding dong! wah mengupdate belog lagi..mesti pelik baca title entry ni kan.?haha..takde peliknya,sesaje combine dua pasukan bola sepak yang kite suka..walopon kite pompuan,kite layan bola jugak lah!eceh..kite memang sokong gegila THE RED WARRIORS (TRW) sebab kite Kelantanese..hehe..dan!kite sokong Manchester United atau nama glamer RED DEVIL sebab kite suka kaler merah..haha poyo aje !

kite up entry ni sempena game malam nanti la..my pebret local football team KELANTAN bakal bertemu Sarawak dan my pebret international football team MAN. UTD bakal berdepan Chelsea..oh deba molep weh!

kite men letak je gambar ni :)

oh kite suka Apex ;)

kite pon suka abe David de Gea walopon berpangkat adik..huhu :P

walopon ntah pape je entry kite kali ni,ntah ada orang baca ke tak....ada aku kesah.???hehehe...yang kite tau I LOVE RED WARRIORS dan RED DEVIL...owh yeahhhhh !!!!!


Friday, September 16, 2011

saat hilangnya cintaKu

Assalamualaikum :)

kite punya mood nih sayup2 je since semalam,so entry yg kite up pon ala2 jejiwang gitu...cewah..kite dah kenal sangat ngan perangai kite ni,kalau dah berperasaan sayup2 je dah sah2 la kite ingat dia..ye kite rindu dia lagi.!ngengada!ni kite malas nak on facebook (eh tetiba nak salahkan fb!) haha..

now dia mungkin happy mungkin tidak..haha!arghhh tak kisah la,its none of my business pon ( but still up this entry,bodoh kan!) eh geram plak...tanak ambil tahu sikit pon hal dia,tapi tadi malam tetiba ambil tahu plak....haha memang kaf lam ya nga sungguh ini budak.....

kalau dia baca entry ni (harapnye baca la ye..sesusah kite tulis nih)hahaha..kite nak gitau satu je loyal to the one ok! kite sikit pon tak marah,tapi bila terserempak ngan kite jangan ngengada nak tego sebab kite tak suka....kite dah punya life baru yg sangat comel..ececey,gedixnya!dah la..kite nak g layan Awanband lagi best...!

Thursday, September 15, 2011

Hujan - Kotak Hati

Assalamualaikum :)

sunyi je malam ni..ramai yg dah balik kampung due to 3days leave on this weekend..ermm bila sunyi,sayu je hati..macam2 difikirkan..segala yg tersimpan di kotak hati keluar merajai minda..perghhh!!haha..jom la layan lagu ni...jiwa sedih jiwa happy semua ada la..aishhhh...



Kotak Hati - Hujan

tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

berbaring renung kita ke bulan
lagu yang ku tulis ku nyanyikan
lagu cinta tentang kita berdua
yang kan kita kenangi hingga tiba masa

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

tak usah kau terangkan ku tahu
potret wajahmu di setiap penjuru
curahkan deritamu padaku
biarku rasa apa yang kau lalu

terang terang
bersama rasa sayang
ku biarkan kau terbang
terang terang
sudut kecil ku isi
untuk senyuman mu lagi

mimpi mimpi
yang tak kembali
aku janji
janji takkan pergi

enjoy yeah :)

kotak hati-maksud tersembunyi :)

Assalamualaikum :)

is it my first entry for today.?owhooo very surprised!ceh...tadi takde masa nak up2 entry sebab kite kua jenjalan ngan member kite yg dah lama sangat kite tak ketemu walau hanya berjiran daerah..haha...cik oggy !!! finally dapat gak hang out berdua ngan beliau tanpa ditemani si katak hijau..hahahaha!takde aktiviti pape pon just makan2,borak2 sambil mengumpat (aiyooo..dosa!) dan aktiviti wajib take a photo both of us lah!hehehe...tamau tulis pepanjang,jom enjoy gambar2 kami......cewah :)

cik oggy blue yg sentiasa biru..cumei ja,jeles ai..

salute cik oggy a.k.a eira busup

teh kasik peace sama korang!cewah.

ngan cik oggy lagi..cik oggy like a makcik and i looks like a matang girl..cewahhh..

happy gile cik oggy 

gadis bertongkatt yg sangat serabai..oh its me lah!

dah nak balik..cik oggy bajet nerdy aje..

eh ada lagi..!nih gambar aku bajet ayu weh..hahah..walau bertongkat!ade aku kesah.??hehe :P

haaa..dah habes sesi bercerita untuk hari ini..esok lusa dan tulat are cuti day!!hoyeahhhhhh!!!ok semua pembaca setia my entry,untill the next entry yaw..wassalam :)







Wednesday, September 14, 2011

kelate keno gomo :(

Assalamualaikum :)

continued from entry below............ohh bad news!kelate keno gomo..menciknya!

ok,habis...............

Gomo Kelate Gomo !!!

Assalamualaikum :)

14th september 2011..!male nih Kelate a.k.a namo glemer THE RED WARRIOR (TRW) nok lawe Felda United weh..deba braso..Felda United buke cale2 skuad weh..arapnyo player2 TRW maen molep ah male nih nok kutip 3mata petim tuh..cewah...wooo dopleh tengok game male nih !sobsss :'(


bajet dengar arahan coach la blako..haha...gapo2 pun,main sedak ah! GOMO KELATE GOMO!!!!!!!

OST SEKALI LAGI - Cinta Itu Milik Kita by Dakmie | with lyrics

Assalamualaikum :)

cherita ni comel..pelakon dia pon comel..jomla kite dengar lagunye yg comel ni :)


comel kan.?comel cam kite..hikhik :)

Tuesday, September 13, 2011

sayang cik Dolly ketat-ketat !

Assalamualaikum :)

ntah entry keberapa yg aku up tuk arini..

tadi,cik dolly ada up entry pasal aku..sangat appreciate ok!dulu tak kenal pon cik dolly,kalo terjumpa tepi kfc dia sikit pon tak hingin pandang aku..dan aku pon sama,tak hingin lah!hehe..tapi sekarang bila dah kenal2 mesra,uishhh cam nak buat dia as my idol je..hahaha..first time ketemu muka di kfc seksyen7 shah alam berdekatan gate blakang UiTM shah alam..cewah saje nak panjangkan penulisan!

cik dolly sgt gilegile,lebih gile dari aku yg sememangnye famous ngan perangai gilegile..haaa gile tak baca ayat nih.?haha...walopon cik dolly gile,tapi dia baik hati (cam yg dia suh aku cakap la..hahahaha)...memang dia baik la,suka kawan ngan dia sebab dia tak hipokrit ! dia jugak cumei,al maklumlah oghe kelate..hehe..

korang yang baca entry ni sila-sila la kenal dia di BLOG CIK DOLLY nih...belog nih baru dicreate setelah blog lama beliau yang sangat ramai follower tu telah ditimpa bencana..hahaha..kenai2 la,tak rugi pon eratkan silaturrahim sesama saudara kita...cewah..

ok guys,thanks for wasting uolss punye time baca entry ni...so cik dolly,amacam.??

wassalam :)

dia bahagia kerana saya :)

Assalamualaikum :)

hai korang,belog diupdate lagi.!cewah dengan bangganye merojakkan bahasa..hehe..kali ni nak stori pasal aku je..totaly bout me and .......hahahaha..

semenjak dua menjak tiga menjak ni kite cam happy je (bahasakan diri as 'kite' ye..sebab kite punya entry kali ni sopan..hahaha..) nak taw nape kite happy.?kite pon tak taw nape..haha gedixnya!kite tamau tulis pepanjang lebar la nanti kite melalut ntah ke mana korang gak yg meluat,ye dop.?hehe...kite asyik 'hehe' je semenjak dua menjak nih,so sabo jela ngan 'hehe' kite ye...hehehe...see.! :P

urmmm..bahagia kan bile kita dah berjaya buat orang lain bahagia?kite pon sama la..dia bahagia sebab saya dan tak mustahil saya juga akan bahagia kerana dia.....rite.?apa yang pasti,doakan saje....cewah..hehe :)

sebab kite suka kite masukkan gambar ni walopon takde motif..hehehe

ok dah sudah la..haha..thanks for reading ! untill the next entry yaw,wassalam :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...