do like my belog.?klik here.

Thursday, March 31, 2011

-aku teruja.!-

belog d update lagi.!


Assalamualaikum kengkawan ^_^

april's coming.! just a few hours left to take place 'bulan' position.!hahaha..
saya, aku atau kite sangat teruja bila tiba bulan April..yeehaaaaa!!!!!



:: haa..camni lah aku teruja kot..haha.gila! ::

dah.takde dah..selamat tido semua. malam nih malam jumaat taw..(eh.apa motif?)
pegi baca yassin lah !!!

hehe..babai uolsss..muackssss (teruja wei)

Salam :)

Wednesday, March 30, 2011

kelincahan kami beraksi

belog d update lagi.!

Assalamualaikum awak semua ^_^

entry nih terpacul d sini bersempena penunjukan da latest picture of mine (hahahaha!)
jum kita sekodeng sape yang ada dan terwujud dalam ini entry ya :)

untuk pertama kalinya mempersembahkan my new friend cik oggy blue !!! ada rasa bangga tak bila nama anda tercanang di sini cik oggy.?? harus bangga ok!

:: jeng3! inilah cik oggy blue..(mmg blue kan.?) ::


lagi nak share gambar cik katak hijau pulak (eh ada lagi dia nih)

:: inilah kembar saya..eh.?dua2 cumei kan.? (haha) ::

:: ahaa..nih cik katak hijau versi tangan ke dada mata ke atas atau lebih dikenali sebagai terencat kelas dua setengah (hehe) ::

nak lagi.?mesti la nak kan..kalau korang taknak pon aku nak upload gak gambar2 len..sebab ada aku kesah.?????hahaha..jum tengok aksi2 kitorang ye :)


:: dah control part ::

:: tiga sekawan ::

:: view kat belakang.sgt nice kan eira.??::

:: versi nak jadik model tangga::

:: versi ai lebiu ::














:: aik!cam penah tgk jew ini gamba.?di mana ye??hurmm.hurmm. ::



haa.sudah! sudah! cukup! cukup! letih da tgn nk klik2..hehe..cumei2 tak kawan2 saya??hehe..saje nak share ini gambar ngan korang..

sekian saja lah ye..sangat banyak cerita untuk d kongsi tapi maseh takde masa untuk menaip d sebabkan keje2 sekolah yg cekgu bagi adalah sangat bertimbun ye..jumpa lagi di entry yg lain ye...salam :)


p/s : aksi2 terlarang ini adalh bersempena lawatan ke kolej yg bernama Anggerik yg mana letaknya in area UiTM Shah Alam. d mana tempat cik oggy blue kita tumpang berteduh dari hujan, panas, dan sejuk..haha!

upsss! gamba saya ngan cik katak hijau tuh telah d rakamkan d kawasan icity yg mana lokasi lawatan kami pada sebelah malam hari..hehe..haaa,tunggu jelah aksi2 kami beraksi (haa ayat dah tak betul) d icity plak..yehaaaaa ^_^

























-diari untuk hari semalam-

belog d update lagi.!


Assalamualaikum semua ^_^

saya nak cite yg  today was a very stressful day. keje banyak bertimbun telah menyebabkan datangnya headache. ouchhh!! (sangat tak suka pabila sakit kepala). d saat ini saya sangat dan amatlah memerlukan seseorang yg boleh menenteramkan jiwa saya. tapi malangnya takde.. i need you.. sobsss :'(

oh ya! my very close friend has been facing a problem that's very disturbing emotions and her soul.. ouh ya ALLAH, kesiannya. saya hanya la mampu menjadi tempat luahan perasaannya saja. hanya itu saja yg saya mampu awak. hope that u'll able to fight and face this problem quickly ok. awak kuat kan.?kan.?kan.?

arghhh..tetiba lak sakit gigi nih. memang taknak bagi saya menaip lah tu. takde nak cakap pape dah. hanya ingin meluah d sini saja ,thanks sudi baca ^_^

jumpa lagi d entry yg lain..salam~

Monday, March 28, 2011

Lagu itu indah~

Assalamualaikum w.b.t kengkawan.!

belog ini di update lagi ya..haaa kali nih nak cite sal ape plak nih.?tak taw.tak taw.takde topik menarik lah. tadi setelah m'sekodeng belog miss yaa gewe matyoe! (haha..suka tak yaa.?) yang mana sedang bercakap-cakap tentang her favourite playlist. so, aku pon nak tiru gak lah.. nak cakap-cakap ngan korang lagu ape yang aku suka dengar gak lah. boleh tak.? boleh tak.? hah! tak boleh.? ahhh..ada aku kesah~ 

untuk pertama :


" ..pertama kali kita bersua bertentang mata.terasa ada kimia di antara kita..."

ahaaa..secebis lirik from this song.sangat2 nice.!

:: melda ahmad ::


untuk kedua :

1234 by Bittersweet

"..attractive still your eye and smile.its make me feel good inside.."

yayy.!suka gila lagu neh.and its a ringtone for my family line ok! hahaha..ngengada jew~



untuk ketiga :

KEKANDA ADINDA  by Atilia ft Loque

"...tak perlu bertengkar tak perlu bermasam muka..."

hikhik..lagu nig cumei dats why saya sangat2 suka dgr lagu neh. 5 6 setangah juta kali kasi dengar pon saya tak kesah ok.!

:: atilia and loque ::


untuk keempat :


"..dua dunia bersengketa bila engkau menjelma..."

kahkah..ini lagu wajib ok.! ini ringtone telepon saya. (kalau kamu kol,lagu nih la bunyik.hahaha.gila!)

:: Awanband ::


untuk kelima :


"..hey si gadis.si manis pemalu yang comel yang ayu menawan hatiku..."

hehe..suka.suka.suka ok!

:: Grey Sky Morning ::



seterusnya kita beralih ke arah omputes plak ye..kalo nak list kan semua lagu2 yg aku dengar......banyak ok.! dah nama pon gila dengar lagu. hidop dgn lagu saja ok.


first (wahh...omputes kot)

THE LAST HIGH by The Dandy Warhol

"..i am alone but adored by a hundred thousand more.."

hehe..suka ngat ngan lagu nih..thanks to mista kawan coz kasi pendedahan tentang ini lagu..hahaha!

:: the dandy warhols ::

second :

WHAT KATIE DID by The Libertines

"..your a sweet2 girl but its a cruel2 world.."

lagu ini sangat best ya..sila dengar kalau ada yg belom penah dgr..(ada ke.?)

:: the libertines ::


third :

YESTERDAY by The Beatles

"..yesterday.love was such an easy game to play.."

woho..jejiwangnya jiwa saya..hurmm"

:: the beatles ::


fourth :

YOU BELONG WITH ME by Taylor Swift

"..if u can see that i'm the one who understand you.."

wah.wah.wah..memang betul jejiwang ya saya..its on my playlist sebelom tido neh..suka dengar ok.

:: taylor swift ::

fifth :

BEAUTIFUL ONES by Suede

"..here's they come the beautiful one.."

haha..aku kan beautiful sebab tu aku suka dengar lagu nih..hahahaha..ada-ada saja lah kamu!

:: suede ::



hadoi...dah letih dah buat entry yg tak seberapa ini.baca la setakat yg korang mampu ye.saya tak paksa pon.sebab saya pon tak suka baca kalau entry tuh terlalu panjang!arghhhh..

sekian,terima kasih :)



Sunday, March 27, 2011

rindu anak-anak

yeehaa!iya saya update belog harini..

di sini saya ingin memberitahu sahabat2 sekalian yg saya sangat rindu ngan anak2 buah ataupun lam loghat kelate anok sdaro.!

ya.!rindu adam,amar dan adib..(yeah dah ada 3orang anak buah ok.korang ada.?haha)
agak2nya apela adam ngah buat sekarang ya...urmmm..
amar lak watpe.?mesti tido punya dua beradik nih...dan.!my lil new nephew muhammab adib.! adib wat gapo tu.??mesti duk atas dukung nenek kan.?kan.?kan.?arini umo adib 12hari sudaa..tapi mak usu belom b'kesempatan tengok adib in real.. sobss :'(


:: hai kawan mak usu..saya adam.eh abang adam la..dah ada dua adik..eh tak..tiga adik include adik aniq busyuk..hehe..(eh saya pandai sepiking macam mak usu laa..kahkah) ! ::

  • haa..nih adam..my first nephew.!cucu sulung.cicit sulung jugak taw!he's being pampered by his tokbah,nenek dan to'mi..pak teh ,makcik,maklang and mak usu juga..aiyaaa~


:: hai kawan2 mak usu..nama saya amar..saya anak buah mak usu yang kedua..saya tak manja macam abang adam ok..(haha..sorry abang adam) ::

  • haa..nih plak my second nephew..amar.!he's so cute and matured than his bro!haha..macam dah besar je kan.?hehehe...tapi sekarang dah mula tunjuk belang kot..merengek berebut ibu ngan abang adam..aishhhh~


:: hai tawan2 mak ucu..nama kite adib..umo kite 12hari harini taw..happy 12nd birthday to me..hehe...kite d lahirkan 16 march 2011..(aishh tak sempat kite nk tgk makcik kite tunang arituh)...

  • haaa...nih my third nephew.! adib namanya..alaaa belum ada kesempatan nak tengok adib 'live' lagi..hanya mampu berMMS sahaja..sobss :'(......urmm mak usu tunggu adib dtg kL jela ok...ishhh tak saba nk jumpa adib...

tiga orang hero menyerikan lagi my keluarga besar..suka ngat..tak sabar nak tunggu diorang besar.! ouhh...I MISS these tiga orang budak tecik lah.!!!

sekian sahaja ok...terima kasih kerana sudi baca :)







Thursday, March 24, 2011

selamat pagi atau dalam bahasa omputes good morning.!!!!

Assalamualaikum and hai good morning to all of you.!cewah sooo nerdy..
ye bermula hari ni saya mahu jadi dak nerd.!hahahahaha..dan2 saja..

eh update belog lagi ye teh.?haihh gila ke hape nih.?ahh ada aku kesah..ini belog tehObeng yang punya ok..suka hati la nak update bila dan ape2 pon..hehehe..

saja je update belog untuk ucapkan SELAMAT PAGI kat kengkawan semua..
jum kita mulakan harini dengan penuh ngan senyuman..smileee :) :) :)

nak setat kelas sudaa..selamat m'sekodeng ini belog yeah..i'll update da greatest setori next time and next entry yaa..(bila la tak taw..hehe)

sekian,terima kasih kengkawan semua kerana sudi membaca coretan kecil dariku ini..cewah~~

selamat malam ataupun goodnight dalam bahasa omputes ^_^

hah.!update apa lagi nih.?

ahh suka hati la ini belog tehObeng yg punya! haha~

saje je nak update kat sini..nak bagitaw korang AKU NAK TIDO sudaa...hahahahahaha!!

gila tak.?ngokngek tak.?munguk tak.?

ada aku kesah.??mak abah aku pon tak marah ok..

sekarang aku nak tido dengan di temani dot dot dot penemn setia tidurku..cewah..


:: ya..inilah mereka.kawan tido aku.woahh pinky uolss!! ::

sudah.!sudah.!cukup stakat ini sahaja..

sekian,terima kasih kerana sudi membaca..hehehe ^_^

Assalamualaikum w.b.t........

Tuesday, March 22, 2011

sape yang aku mahu.?

Assalamualaikum kengkawan.!! haaa..saya update belog lagi..lagi update belog.!kenapa.??kekacauan jiwa sedang menguasai diriku yg lemah ini..urmmm..tapi nak menulis pasal ape ni.?? any idea.?any idea.? haaa.! (ala2 mentol muncul above my head)..tetiba je kan.!


alang2 mood tengah berjiwang.menjiwang.dan jejiwang nih (pe banyak jiwang daa)...nak share lah serba sedikit tentang "SAPE YANG AKU MAHU?" ngan korang..boleh tak.? boleh tak.? (gedix sudaa)


soalan : sapekah dan bagaimanakah 'dia' yang kamu inginkan.?


jawapan yg panjang (dalam bentuk point) *haha* :


:: beliau hendaklah mempunyai kriteria2 berikut ::



  • ANDAKAH IMAM MUDA YG SAYA CARI.?  (cth : Imam Muda Asyraf)
  • ANDA GILA MACAM SAYA TAK.?(cth : Zizan Raja Lawak) 
  • ANDA  PANDAI MELAWAK TAK.?(cth : Zizan Raja Lawak) 
  • ANDA SUKA MUZIK TAK.? (cth : ramai sangat yg saya suka.jadi takde contoh tuk point ni) haha~
  • ANDA BERTANGGUNGJAWAB.?
  • ANDA apelagi.?apelagi.?takde dah kot..haaaa!
  • ANDA ADA SEKEPING HATI YG IKHLAS TAK.? *woah.woah.woah*

yezzaa!dah.dah.dah!cukup sudah aku mengarut..hahaha.orang kata..Tuhan dah tetapkan jodoh kita sama dah ngan kita..kalau kita baik,baik la jodoh kita.dan kalau kita jahat,maka jahatlah jodoh kita kan..jadi,kriteria2 yg saya tetapkan adalah berdasarkan perangai dan diri saya sendiri.cuma point pertama saja masih tak cukup ilmu di dada..sangat perlukan bimbingan untuk menuju ke jalan yang d redhaiNYA...walaweiiiii~~~ (aku pon nak gelak baca nih)




konklusi : (for those yang punya these criterion..sila lah masuk meminang ataupun pinang lah saya cepat2)

hahahahahaha!! yes..berjaya mengupdate belog dengan sebuah entry yg agak GILA-GILAan..owhh yeahhh!!!!!

sekian,terima kasih kengkawan..semoga jumpa lagi d entry yg agak baik bunyi nya..:)

Monday, March 21, 2011

aku.kawan.dan sahabat

ding dong.!ahaaa..aku mengupdate belog lagi..kenapa.?kenapa.?
saja.saja..hari ni,eh tak!hari tadi equal to semalam lah kan..hepi gila ok.!hepi sampai nak gila taw tak!sampai nak je,belom gila lagi..hehehe..


takde apa yg menarik pon..cuma kali ni aku nak share ngan korang sape kawan aku masa aku menuntut ilmu dari tadika.skula rendah.skula menengah.skula diploma *eh ada ke?* lantak ah...hehe..jum kite tengok sape kawan2 aku !!



  • haaa...point satu!kawan aku masa tadika..urmm..tak banyak nak tulis kat sini sebab takde picture dalam simpanan aku (ayat macam dah tak betul..ahh ada aku kesah.??haha)

  • next.!we proceed to da next alam persekulahan..iaitu zaman skula rendah..nama skula ak SEKOLAH KEBANGSAAN JAMBU LAWAR *lawa2 je pelajar2nya..contohnnya aku..hahaha*......jum tengok sapekah mereka yg sangat bertuah dpt kawan ngan aku *sebaliknya ok*....hehehehe ^_^

:: haha..mereka yg selalu buat aku ketawa..cewah ::


:: hahaha..we're rock ..yeah.yeah!! gamba aku bersama najwa atau nama glemer BIDOH..hehe.. dan skandal beliau asyraf ataupun nama glemer SOMAD..*jgn marah haaa*keh3!!


:: nih plak mista azam merangkap ketua pengawas kat skulah dulu..atau nama glemer beliau DOLLOH....hehe..jgn marah haaa~


:: yehaaa!gamba nih ada cik SENAH doh..puah hati.??hehehe..cik senah da kelabu one atau nama sebena nur irwani tp dah jd cahaya mutiara..ada lagi nama glemer beliau PONTI..!hahaha... ::



*gamba2 nih d ambil masa kitorang wat reunion raya aidiladha arituh..lokasinya di rumah mista SOMAD..hehehe~cukup2 lah gamba kawan skula rendah aku k..tak boleh kasi tengok banyak2..xprivacy org kate..eceh dan2 je..cakap lah line tenet slow.!!huhu~next.!!

  • haaa..now we moved to zaman skulah menengah...aku skulah menengah kat SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN MACHANG (2nd school dah ni..1st skula kt SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN HAMZAH 1...pastu pindah ke SMKM sudaa..) dah2..taknak tulis panjang2..jum kita tengok gamba aku dan mereka!!

:: haaa..mana aku.? mana aku.? hahahahha...kasi tunjuk gamba zaman skulah lg taw.!nih masa form 5..jamuan kelas kut..hehe..rindu zaman ini ok.!  ::


:: nih kawan2 baik aku masa skulah..::

* nak lagi ke.?xyah la kan..line tenet aku slow sangat2 neh...hehe ^_^

  • now sampailah point skulah diploma..hahahaha!aku terus upload gamba ye kawan2 sekalian..letih dah nak menaip..hehe :)

:: nah.!kasi whole classmate lagi taw..cari aku.mana aku.?mana aku.? ::

di bawah ini aku sertakan gambar2 tanpa description ye..al maklumlah aku nih kan pemalas..tak percaya.??refer this ok..hehehe ^_^




:: haha..aku memang gila ::







*eh terupload banyak la plak gamba masa skulah diploma..hehe...dah2..dah cukup dah..selamat menengok gamba2 saya ye..terima kasih pada yg sudi tengok..hehe

utk kesekian kalinya..woah woah woah...sekian,terima kasih..sayang kamu.!muacksss :)






















Saturday, March 19, 2011

jantung yang di idam-idamkan aku adalah.....jeng3!!!

nah.amik kamu.!mengupdate belog merupakan hobi di kala aku ke'tension'an..
walaupun tahu ianya adalah sangat dan tersangatlah mengarut.....tapi......ADA AKU KESAH.???


hahahahahha...gila tak.? gedix tak.??


haa..dis post nak bagitaw korang apa keta idaman hatiku...emmm..jeng.jeng.jeng!!



:: haaa...inilah keta yang di idam2kan hatiku ::

jeles dan sangat jeles bila tengok member2 bawak keta nih..tapi aku masih NAIK BAS..!!!eeee geramnya..tapi masih bersyukur sebab boleh naik bas..ada orang tu,tak penah naik bas kan.?kan.?kan.? hahahaha~~

ok..saja post benda2 mengarut nih sebab aku sakit gg ...sobsss :'(

saya seorang PEMALAS

ramai orang call..ramai orang mesej..tapi saya bolayan saje..jual mahal kah.? TIDAK ok.! sebabnya saya memang seorang yg PEMALAS tuk jawab panggilan telefon mahupun membalas mesej2 yg sangatlah tidak penting....


lots of apology lah if any of u *yg baca dan terlibat secara langsung atau tidak langsung in this situation*...kesal.??alaaa~ jangan lah..senyum je ok :)


wajib ke letak gambar kat sini.??xpayah la..i dun have any picture tuk letakkan di sini..saya hanyalah geram sebab saya sakit gigi...*aiyakk..takde kaitan langsung* sobsss :'(


p/s: mintak maap dengan ikhlas dari hati yg suci kalau ada yg terasa ya..peace ok :)

Tuesday, March 8, 2011

bila katak dan teh kongsi selimut...

dia kawan saya..saya kawan dia..
sape kawan saya.?nahh tgk.!


:: tido ke blakon je.? haha..:: 

orang lain tengah sebok bangun nak solat subuh kami plak sebok nak cari selimut dan bantal..haha.! biasa la kan,susah nak jumpa..bila dah jumpa camni lah jadinya...enjoy sangat..!


Wednesday, March 2, 2011

sangat RINDU ok..!

rindu..!
rindu..!
rindu..!!!!!
takde nak share pape pun hanya nak bagitau 
SAYA SANGAT RINDU DIA & DIA...!!!
rindu sangat sangat rinduuuuuuu...!!


:: rindu abah ::


:: rindu mok ::

rindu dan sangat rindu untuk bergumbira bersama family yang bahagia ini...
kasih dan sayang saya hanya untuk mereka..
rindunyaaa.....sobss :'(



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...