do like my belog.?klik here.

Monday, February 28, 2011

buah hati saya ^__^

bosan nya malam ni..!!!
takde story chantek dan menarik la nak kongsi2...
hurmmm...nak cite sal ape eak.??hurmmm..hurmmm [sambil garu2 my dagu yang tak gatal nih..hehe]...haaa.! *ting.!*  tetiba mentol lampu terpacak above my head..hehehe ^_^
meh sini nak share buah hati aku ngan korang..jum.! jum.! jum.!


:: ni lah buah hatiku yg sopan ::


:: nih lak rupa buah hatiku bila tak pakai baju..hehe ::


:: nih rupa buah hati setelah di greyscale'kan ::


:: hah.!nih buah hati aku every weekend.. *bagpack nih la akan ku bawa ke hulu ke hilir pabila tibanya weekend...sebab.....back HOME time.!!!!! hehe :)  ::








Friday, February 25, 2011

hai abang bomba ^_^

takde asap takde api takde orang menjerit tetiba ada bomba.!
apehal.?? ishhh..nih haa,nak cakap sikit lah baru sekejap tadi tetiba lak kolej tempatku menumpang berteduh dari hujan dan panas buat fire drill pulak...ishh.!kacau lah orang nak tido [yeke tido.??ke layan fb.??jeng! jeng! jeng!]...taknak tulis banyak lah,nih haa sempat lagi aku snap 1, 2 picture masa orang tengah sibuk berlari-lari berkejaran..hehehe ^_^



:: hah mata bengkak sebab menangis banyak..hehe...control sket,kt dpn ade abg bomba..lalalalaaa ^_^ ::


:: sempat lagi posing..ni ngan kak nor @ nik @ nik nor hana...olohh banyok namo kak ehh ::

pakej lengkap aku kasi upload video skali.....nah hamek kau.!!


video

:: haa..selamat menonton ::


Wednesday, February 23, 2011

Khairul Fahmi Che Mat masuk NONA~



saja nak share di sini..banggo kawe jadi anok kelate weh..!
terima kasih Apex.!haaa tiba2~
gomo kelate gomo...yeehaaaaaa!!!!!




kisah tongkat ajaib dan pemilik yang cumei ^_^


tak kenal sape aku kan.? kan.? kan.? 
haa kalau mau kenal meh baca sikit tentang kisah "tongkat ajaib dan pemilik yang cumei"..
al-kisahnya begini...pada suatu hari [woahh...cam cekgu tadika la pulak!hehe]
dipendekkan cerita jela......
  1. dilahirkan cukup sifat sama cam korang jugak lah..hehe :)
  2. mula sekolah rendah dah mula menunjukkan simptom2 tuk jadi tak cukup sifat..huhu :(
  3. since start sakit [xingat bila] untill now, hospital dah jadi my second home sweet home..:)
  4. upsr [hospital] , pmr [hospital] , even spm pn [hospital jgk.!]..but,alhamdulillah dpt masuk 'U'..diploma je hospital muncul kadang2..huhu :)
  5. kisah degree nya sekarang nih laaa...mengharungi liku2 hidup bersama tongkat ajaib :)
doc ask me to use this crutch.!pada mulanya aku membantah sekeras2nya lah tuk pakai crutch nih..tapi,demi mak aku,aku sanggup...sayang mak! camna tak membantah,sikit punya susah payah wei nak survive kat tempat blaja nih..dah la aku ALONE here.! tapi aku gagahkan hati jugak semuanya demi mak aku...taknak bagi dia risaukan anak dia yg comel ni..hehe :)
urmm..cukup lah..panjang kalo nak cerita sampai habis nih...
nah tengok la kat bawah ni ada terselit gambar2 budak cumei dan tongkat ajaib beliau :)

:: ni first time pakai crutch depan public..maluuu.!tapi kuatkan hati jugak..demi mak tersayang ::


:: dah mula bawak tongkat ajaib merayap..malu jugak,tp buat derkkkk saja.! ::


:: aku yang shuppin2,orang yang bawakkan barang..mekaseh kawan..muackss..! ::


:: jenjalan lagi..hehe ::


:: aiyokk..jenjalan lagik lah..haha ::

sikit2 je suda..malu jugak nak upload banyak2..wuhuhu~
so, sape2 yang terima aku sebagai kawan mereka aku SOLUTE giler kat korang lah..sebab tak semua orang nak berkawan dengan orang yang tak berapa cukup sifatnya nih [ :( ]
dan sebab tu lah aku appreciate sangat kat kengkawan yang sangat2 setia menyokong aku dari belakang...cewah~

ok cukup2.!aku nak sambung makan nasi...dinner at 1 a.m.???gila lah...tak gemuk2 jugak :(

ok..babai uolss.!!muackss ! [macam la ada orang baca]





Tuesday, February 22, 2011

tolong jgn bg aku tdo.!

menjeling jam dah kul10 am..alamak.!ak pny claz kul10:30 lah arini..! 
boleh plak overslept.!! nasib sgt la baik, on my way ternampak la my lect bru nk park dia punya keta...syukur,alhamdulillah..thank god.!!!
cewahh..cam rajin lak ak g claz kan.? kan.? sbb ada quiz je actualy,kalo x 99.9% confidence level aku sambung tdo...zzZZZZ...hahaha~


nih la antara sebab musabab kenapa ak overslept....study ???? hahahaha.!! dan2 saje~





:: sekadar gambar hiasan ::




nah.!video nih ak bg korang..sesuai lah tuk ingatkan ak bila lupa nk bangun tdo.!hehe :)


video




Monday, February 21, 2011

dia edola sengetku..??

edola senget.??ape tuh.??hahaha..
20 feb 2011 what a boring day.!!!
tetiba si auni ajak kua g SACC MALL lah plak..
aku terus on je..bosan gila beb terperuk lam bilik je.!

so,kami pegi la SACC,ade roadshow ABPBH la plak..
cian auni mencari stacy yg sememangnya xde.!huhuhu~
haaa..xnk cite pnjg2 lah...

before balik kolej,afta balik SACC kitorg terus ke sek.7..
nak amk baju..
dan jumpa my edola senget nih...
whatt.??cumei habis wid his new haircut..
dari boring-gedix2 jumpa mista n mises retis kt SACC-sesi membeli baju bersama edola senget...[like a long journey je kan.?jenjalan x hengat esok ada test.!!]
tu je nk ckp..hehe :)

*sempat ag ak update blog padahal esok ada test..bkn 1 tp 2.!
satu haram pon ak xbc lg nih...chiaooo u olzz...muackss! 


:: bersama edola senget ::

Sunday, February 20, 2011

hati menggedix tuk kongsi.!

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


upss.!sedang patah hati ke.???

Saturday, February 19, 2011

jantung dah lari..!

video

:: video pinjam::

for now ak sangat2 sedih..marah!bengang.!sume ade ah..rs cam nk sepak2 jew org itu.!!
sakit hatiiii......

Wednesday, February 16, 2011

no boyfriend,no problem lah.!

agaknye korang leh hidop x kalo xde boypren.??
cewahh.!dan2 je entry ak..
actualy 'no boyfren,no problem' nih bkn nk cite sal boypren sgt pon..
ak saje nk share ngan korg [ade ke yg follow.??] cite2 ak ngan member2 ak yg paling ku syg.!hehe...
jum lah tgk gmb2 kitorg nih haaa~~~~



haa..dia ni mber yg pling rapat ngan ak aa...first2 kitorg knl lam fb je,xsangka skang leh jd bff org kate..nk taw nape kitorg leh jd rapat.?urmm..sb kami punya taste yg sama.!kalo borak2 terasa ada kimia d antara kami..cewah~ [opss!sori melda ciplak lirik jap..hehe]....eh pnjg lak kan,haa kalo korg nk knl2 ngan bff ak yg sorg nih klik aja katak hijau..camat kenai2 k..!hehe



haa..nih sorg lg sahabat baik ak..nama nye auni..kalo nk knl,klik aje yeah.!hehe...kami kwn since skulah men. lg...she's da gojes one n i luv 2 befriend wid her much.!hehehe~


aik.!ade lg si katak hijau nih.!hehe...ni plak dilla nm nye..cumei kan.??kami bertiga knl through fb tup2 da jdk kwn baik...best kan.!


nih sorg lg kwn baek ak..yana.1 namanye..apsal ade 1.??haa nt korg akn taw..hehe..
syg sgt kt yana ni taw..she's so care bout me..kitorg penah jd rumate jgk taw..woahh~best la kwn ngan dia.!
she's a luvly person..nk taw lbh detail,korg add la fb dia..klik je nm yana.1 tuh.....hehehe


haa..ni dia sorg lagi yana...yg ni yana.2 plak..dia pn besfren ak gak..mmg suka ah kwn ngan dia..she's brilliant.!pointer every sem DL weh,arap2 jangkit gak ah kt ak tp hampehh...sume nye gara2 M.A.L.A.S!hehehe....



:: chantek tak.? ::


:: ayu tak.?? ::


:: cute tak.?? ::


:: jelita tak.?? ::

haaa...udah2 le ya...motip nya nk ckp 'no boypren,no problem' lah...hahaha~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...