do like my belog.?klik here.

Friday, August 14, 2015

#tehFatihah exclusive shawl

Assalamualaikum :)

Exclhsive shawl by #tehFatihah
anyone yg mahu dapatkan shawl exclusive ni boleh lawati :

Facebook page : Tehfatihah.my
 Instagram : teh_fatihah & Tehfatihah.my

see you there ! ;)





Tuesday, August 11, 2015

usahawan berjaya #tips1

Assalamualaikum :)

nak berniaga kena jujur. simple !

teh suka share every ilmu yg teh dapat dengan semua kengkawan yg baru nak start bisnes ni. lgpun teh pn baru jgk berjinak2 dlm dunia bisnes ni.

seronok rasa bila dapat kongsi ilmu bersama. boleh praktik sesama kan? tak rugi pn berkongsi. masing2 kn Allah swt dah tetapkan rezeki masing2.. usaha kita sdiri tu je yg membezakan kita dengan yg lain. bukan kerana ilmu yg kita kongsi bersama td tu semata.

nak meniaga,tak boleh kedekut. tak boleh 'poyo'.. kalau tak tahu buat la cara kita tak tahu. jgn berlagak tahu. at last diri sdiri jgk yg malu. dah tak terjawab segala persoalan..kannn?

pengalaman teh,

selalu kongsi,ajar rakan2 yg mana dtg mintak tunjuk ajar. tup2 diorang punya produk demand lagi tinggi dari teh punya.
apa teh rasa bila situasi jadi macam tu? rasa seronok dan berlagak. haha! salah satu faktor contribute to kejayaan mereka ada la mungkin terselit satu point yg teh kongsi ngan mereka. itu bangga.betul,taktipu !

satu je nk pesan,utk semua dan diri sdiri.

nak meniaga kita kena jujur.

"seorang peniaga yg jujur dan amanah akan bersama para nabi,para saddiqin,dan para syuhada" riwayat at-tirmidzi

all the best ! ;)

Monday, August 10, 2015

#tehFatihah

Assalamualaikum :)

Exclusive plainwideshawl by #tehFatihah
 lama belog ni menyepi. dalam tempoh menyepi mek busy dengan study. tup2 mek keluarkan tudung brand mek sendiri iaitu #tehFatihah.

 konsep bisnes mek adalah perniagaan tudung berkonsepkan muslimah.tudung2 yg mek jual semua size besar dan menutup aurat.

in shaa Allah sama2 la kita berusaha mendekatkan diri denganNYA. tidak kira la dari sudut apa pun.yg penting usaha..nawaitu kena betul ;)

yang mana berminat boleh contact details kt bawah ni :

fb page: Tehfatihah.my
 instagram : Tehfatihah.my & teh_fatihah

whatsapp : 012-9487712 utk order terus.

thank you! 😘

















Saturday, August 8, 2015

syukur

Assalamualaikum..

kau tak dapat berjalan seminggu sebab jatuh basikal,
mengeluh kt media sosial bagai nak gila!

aku?
sepanjang hidup tak pernah dapat rasa bagaimana nikmatnya berpijak di bumi Allah ni.

makanya,kau bersyukurlah.

Wednesday, August 5, 2015

takdir aku

Assalamualaikum..

datang sini lagi mengadu. tiada tempat dh untuk aku berkongsi.

aku takut untuk menyayangimu lagi. aku takut untuk menangis lagi.

ya Allah. sukarnya ujian dariMu padaku. aku tak kuat.

Allahuakbar..pimpinlah aku. ke jalanmu..tanpa ragu..tanpa menoleh lagi.

ya Allah..aku pohon.

*menangis*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...