do like my belog.?klik here.

Tuesday, August 11, 2015

usahawan berjaya #tips1

Assalamualaikum :)

nak berniaga kena jujur. simple !

teh suka share every ilmu yg teh dapat dengan semua kengkawan yg baru nak start bisnes ni. lgpun teh pn baru jgk berjinak2 dlm dunia bisnes ni.

seronok rasa bila dapat kongsi ilmu bersama. boleh praktik sesama kan? tak rugi pn berkongsi. masing2 kn Allah swt dah tetapkan rezeki masing2.. usaha kita sdiri tu je yg membezakan kita dengan yg lain. bukan kerana ilmu yg kita kongsi bersama td tu semata.

nak meniaga,tak boleh kedekut. tak boleh 'poyo'.. kalau tak tahu buat la cara kita tak tahu. jgn berlagak tahu. at last diri sdiri jgk yg malu. dah tak terjawab segala persoalan..kannn?

pengalaman teh,

selalu kongsi,ajar rakan2 yg mana dtg mintak tunjuk ajar. tup2 diorang punya produk demand lagi tinggi dari teh punya.
apa teh rasa bila situasi jadi macam tu? rasa seronok dan berlagak. haha! salah satu faktor contribute to kejayaan mereka ada la mungkin terselit satu point yg teh kongsi ngan mereka. itu bangga.betul,taktipu !

satu je nk pesan,utk semua dan diri sdiri.

nak meniaga kita kena jujur.

"seorang peniaga yg jujur dan amanah akan bersama para nabi,para saddiqin,dan para syuhada" riwayat at-tirmidzi

all the best ! ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...