do like my belog.?klik here.

Sunday, November 30, 2014

Miracle Refreshing Spray (MRS)

Assalamualaikum..

[ MIRACLE REFRESHING SPRAY ]

Diformulasi dari minyak kelapa dara (VCO) yang telah ditambah nilai dengan Essential Oil (pati bunga dan buah beri).

Kebanyakan bakteria hidup di persekitaran PH6 hingga PH7 (natural). Miracle Refreshing Spray pula mempunyai nilai PH sekitar PH9 hingga PH10 (mempunyai rasa yang pahit) di mana pada PH ini tidak sesuai dalam pertumbuhan bakteria.

Mint Oil di dalam Miracle Refreshing Spray ini juga membantu membunuh bakteria dengan menghakis dinding-dinding sel bakteria dan membantutkan pertumbuhan bakteria (kulat).

Secara dasarnya Miracle Refreshing Spray ini merupakan anti-bakteria dan anti-fungus. VCO Miracle Refreshing Spray adalah VCO yang telah ditambah nilai dengan dikecilkan menjadi NANOPARTICLES iaitu molekul minyak VCO telah dinanokan.

Miracle Refreshing Spray sebagai anti inflammation (anti keradangan).

Keradangan
Simptom = rasa panas, bengkak, merah dan sakit
Contoh : bisul, jerawat, kudis, kayap.

Dalam Miracle Refreshing Spray ada 2 agen penting :

1. VCO mengembalikan kelembapan kawasan radang supaya radang tidak merebak. Membantu membunuh bakteria di permukaan kawasan radang dan menyerap masuk untuk membunuh bakteria di dalam kawasan radang, membantu menghasilkan sel baru.

2. Mint Oil bersifat sejuk, menurunkan suhu keradangan dan bertindak sebagai Cooling Agent supaya radang tidak membesar dan menjadi parah serta menyurutkan bengkak.

KESAN 3 mekanisma yang ada pada Miracle Refreshing Spray :

1. VCO digunakan sebagai pelembab kulit kepala dan penanggal sel kulit kepala yang dah mati. Ia juga membantu merawat kulit kepala yang dijangkiti kulat dangan agen antifungus ia mampu membunuh dan merencatkan pertumbuhan kulat di kulit kepala.

2. Mint Oil bertujuan membuka liang roma kulit kepala dan membantu VCO meresap masuk ke akar rambut. Membantu dalam membunuh kulat di kulit kepala. Memberikan rasa segar dan nyaman pada kulit kepala.

3. Essential Oil digunakan sebagai Relaxing Factor untuk reset mind anda bahawa kelemumur sudah tiada dan merangsang minda anda untuk memberi inner protection dari minda untuk badan anda merembeskan hormon pengalak rambut. Sebagai penggalak pertumbuhan rambut.

Miracle Refreshing Spray sesuai digunakan untuk :

1. Mengurangkan, menghilangkan, merawat permasalahan kulit kepala & rambut seperti rambut gugur, rambut kusut dan nipis, rambut bercabang/ berbuah, kutu, kulit kepala kering dan gatal, kelemumur, dan rambut berbau hapak.
2. Merawat sakit kepala dan migrain.
3. Memberi keselesaan pada wanita bertudung pada jangkamasa lama.
4. Memberikan kesegaran dan rasa 'cool' terutama ketika berpeluh.
5. Mengurangkan stress dengan aromanya yang memberi ketenangan.
6. Merawat penyakit kulit seperti ekzema, bisul, gegata, kayap, ruam akibat kesan allergic dll.
7. Mengurangkan rasa mual, loya, hampir pitam dan mabuk laut.
8. Face mist spray.
9. Menghilangkan cagu.
10. Membantu kulit muka lebih berseri, bersih, lembut, segar, awet muda dan bebas akne.
11. Merawat kulit melecur, terbakar, melepuh dan luka-luka ringan.
12. Mengurangkan sakit senggugut ketika datang haid.
13. Merawat bengkak.
14. Merawat selesema, batuk, hidung tersumbat, asma/lelah dan tanda-tanda nak demam.
15. Merawat ruam pada bayi seperti ruam susu, ruam lampin dan ruam panas.
16. Mengurangkan masalah kembung perut, senak dan mengeluarkan angin dalam badan (sesuai untuk bayi).
17. Mengurangkan simptom resdung.
18. Mengurangkan sakit gigi, bengkak gusi, dan cepatkan darah berhenti selepas cabut gigi.
19. Melembutkan dan merawat kulit tapak kaki yang keras, pecah-pecah, gatal-gatal akibat kulat air.
20. Mengurangkan rasa mengantuk dan menyegarkan.
21. Selamat digunakan oleh wanita mengandung.
22. Boleh dibawa bersolat.
23. Boleh digunakan sebagai minyak wangi.
24. Merawat bengkak gout.
25. Merawat sakit-sakit badan seperti sakit urat, sengal otot dan kekejangan otot.
26. Sebagai pengganti kepada losyen (amat sesuai untuk kulit kering dan bekerja di dalam aircond).
27. Merawat buasir.
28. Melembutkan tangan yang alergi dengan sabun pencuci pinggan.
29. Sebagai ejen mengecutkan jerawat dan parut.
30. Masker muka (dicampur dengan bedak sejuk).
31. Penyegar mandian dan shampu (dicampur dengan losyen mandian/shampu rambut).
32. Sebagai pelindung dari nyamuk. Menghilangkan kesan gigitan / bintat dan rasa gatal serangga seperti nyamuk dan semut api.
33. Merawat ruam kulit akibat sunburn @ bermain air laut.
34. Sebagai deodoran.
35. Merawat selulit.
36. Menenangkan kanak-kanak yang hyperactive.
37. Merawat bibir pecah, merekah, gatal.
38. Sebagai minyak urut @ refleksiologi. Sesuai digunakan untuk ibu-ibu yang sedang berpantang.
39. Penyegar ketika menggunakan pantyliner/pad. Menghilangkan gatal-gatal pada bahagian feminin wanita dan seterusnya rasa dingin menthol memberi kelegaan dan keselesaan.
40. Boleh digunakan pada binatang kesayangan yang sakit kulit seperti kucing.
41. Mengurangkan kesan dan rasa rengsa chicken pox.
42. Menyurutkan bengkak mata ketumbit.

Cara Penggunaan :

A. Sebelum keluar rumah :
1. Goncangkan sedikit Miracle Refreshing Spray
2. Semburkan pada kulit kepala (dicadangkan 2-3 kali semburan)
3. Ratakan cecair Miracle Refreshing Spray ke kulit kepala sehingga ke belakang leher
4. Urut perlahan-lahan kulit kepala sehingga ia meresap ke dalam kulit kepala
5. Biarkan seketika (1 minit)

B. Ketika Perlu :

1. Goncangkan sedikit Miracle Refreshing Spray
2. Semburkan pada tapak tangan (2-3 kali)
3. Ratakan pada tapak tangan
4. Sapukan pada belakang leher, belakang telinga, leher, dahi, dada dan kawasan dalam tudung (jika bertudung)
5. Sapukan pada hidung dan hidu Miracle Refreshing Spray pada tapak tangan untuk menghilangkan rasa stress

2 Haruman Miracle Refreshing Spray :

SWEET (bau manis) - vco + mint oil + pati buah beri
ELEGANT (bau lembut) - vco + mint oil + pati bunga matahari

2 size botol Miracle Refreshing Spray :

30ML = RM 39.90
50ML = RM 69.90

Insya-Allah.. dengan izin dari Allah Maha Penyembuh

copied from:
Miracle Refreshing NIESA
‪#‎DistributorMRSPahang‬

Saturday, November 22, 2014

hutang

Assalamualaikum...

seronok nampak! hutang bila mau bayar? geram betol la ngan segelintir manusia yg xreti nak bayar hutang ni..

awak seronok sgt duk enjoy sana sini..hutang saya tak bleh nak bayar plak! geram ahh !

kalau bercakap soal agama,respek! takkan taktau dalil2 yg melibatkan hutang ni???

mati tu anytime.

remember that !

Friday, November 21, 2014

separuh akhir muzik-muzik 29

Assalamualaiku..

malam ni second round punya semi final muzik2..layan jugok haaa..hihi..siap nk up entry gtuu..

firstly,layan je fynn jamal pnya performance..walopon cara dia nyanyi dah tak sama cam dedolu..semputtt..heee...apepon,comey ummi arjuna malam nih ! hihi..puji !

then tgk dayang perform plak..aritu tgk mentor legend pnya audition..even dayang seksi i know she has a very very good hati..eceh..pandai menilai org..haha!dgr lagu tu tringat plak muka character 'hariz' dlm cite ariana rose..hehe!

hafiz xpayah cakap suara dia mmg best! tapi time af dulu ak minat akim instead of hafiz..hahaha! laaa ni pon still suka akim..no doubt !

maybe next week 'mewangi' will be listed in semifinal muzik2 yo..hihi..go akim! haha..

dah la..takde benda nak mencoret sebenarnya.nak tdo belim ngantok!

tata ;)

Sunday, November 16, 2014

agama dan politik

Assalamualaikum..

selalu follow update2 from person yg banyak share pasal ilmu agama.ada yg jauh lagi muda,namun ilmu di dada,RESPECT !

cuma kekadang terkilan.

time berbicara soal AGAMA,terusik hati kecil bila membacanya.

tapi bila hal POLITIK korang punya ayat.nauzubillah..

terus cari button unfriend.

settle.

Monday, November 10, 2014

Syukur

Assalamualaikum..

Alhamdulillah Syukur.

rezeki kita masing2 Allah s.w.t dah tetapkan.cuma caranya saja berbeza..

awak punya rezeki cenggitu.saya punya rezeki cenggini.

yang penting jangan la kita cemburu dengan rezeki orang.

orang punya rezeki banyak sebab mereka punya usaha lebih.they deserve those rezeki ok!

now,awak punya rezeki dah datang.even sedikit.syukur la..lama2 jadi bukit.mana tau kalau bertuah bukit tu jadi gunung pulak.hehe...insyaAllah :)

yang pasti,bersyukur sentiasa.

Alhamdulillah..

in sy a Allah.

bila tiba

Assalamualaikum..

belum masanya.

tunggu punya tunggu.macam dah hampir tiba.

rupanya belum.

sabar.

semua yg berlaku ada hikmah di sebaliknya.ingat tu..

jangan asyik mengeluh.doa.mintak dengan Dia.

insyaAllah.

masa yg ditunggu akan tiba juga nnt.

sabar.

Saturday, November 8, 2014

hati

Assalamualaikum..

sebak.

pantang diusik hati ni.
ada saja dia nk terasa.

maaf hati.tak sengaja..
selalu abaikan hati sendiri demi nak jaga hati orang semata.

hati sendiri diusik dibiarkan.
sedih juga.kekadang..

hati dibiar berdenyut keseorangan.
seakan tiada yg peduli.

mungkin ada yg terlupa.
untuk menjaganya.

moga ada yg mengerti.
maksud tersembunyi.

maaf hati.masih lagi perlu abaikan kamu.
masih banyak hati yg perlu dijaga.

kuat kan?

Friday, November 7, 2014

kesan fitnah

Assalamualaikum..

kecewa.

awal kenal dulu elok saja.
makin lama banyak pulak cerita tak bagus pasal kengkawan awak yg awak story kt saya.ada yang tak kena..biarlah...
tapi bila saya kenali kengkawan awk yg kononnya berhati busuk as you said,takde sikit pun yg berperangai teruk mcm dalam cerita awak..masa tu hati saya cakap "lantak la..none of my business"

lagi lamaaaa kenal,dgn saya pulak awk buat hal..dengki tak tentu pasal..masa ni saya TOTALLY CONFUSED !!! why awak berubah? i tried my best to be the best...and Alhamdulillah ok even not same as before..syukur !

forgot first case.....awk buat hal lagi ! this time awk dah TOO MUCH..kalau dulu depan saya awk kutuk kengkawan awk..but now,depan kengkawan yg dikutuk tu la awk kutuk saya...i know lah !saya takde proof nk tunjuk, saya tak nampak tapi Allah ada.. Allah Maha Mengetahui...ingat tu awak..

saya sabar setakat termampu..saya ignore all of the negative thought bout you...tak penting!

now,awak buka pekung di dada dgn sendiri tanpa disuruh..mcm awk slalu cakap la "skrg ni Allah bayar cash" ...rupanya awak reti cakap saje,buatnye tidak..kesian jugak awak ni ye..

awk dah berubah..awak dah jadi baik..dah jadi alim ulama'..status2 fb awak kalah ustaz ustazah...hakikatnya,awak bermuka-muka..sangat!

saya geram..awak betul2 nak tgk saya jatuh..mungkin kalau saya kecewa awak la orang paling bahagia kat dunia ni..ye saya sedang kecewa! semoga awk sedang bahagia lah ye...

cukup la tu..saya dah ignore awak..malas nk amik tau segala perihal awk dah..

saya doakan semoga awak istiqomah..

al fitnatu ashadu minal koth-
"sesungguhnya dosa memfitnah itu lebih besar dari membunuh"

Saturday, November 1, 2014

indahnya positif

kita ni cuma manusia biasa,jauh untuk sempurna..

kekadang tersasar jgk dri landasan sebenar..

kekadang bila nafsu amarah merajai diri terbit jugak rasa marah melampau..bagusnya belum masuk satu jam marah,dah rasa tenang..cool sajo~

do action bila tgh marah macam2 boleh jadi..jauhkanlah dari diri..insyaAllah..

bila kita marah2 setan meloncat gembira..happy ye korang berjaya putuskan satu lagi silaturrahim kami sesama anak Adam!

jom la sama2 berubah,semoga istiqomah!

INSYAALLAH ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...