do like my belog.?klik here.

Monday, September 26, 2011

kaki kita sakit sebab...................

Assalamualaikum :)

ramai yang tanya nape kite pakai tongkat.?nape ngan kaki kite tu.?awak sakit ape.? kite hanya senyum..tatau nak jawab cane..yela dah kite tanya doc pun doc bole jwb 'Saya pon tatau.......' time doc jwb camtu kite hanya mampu tunduk tengok kasut doc yg berkilat2 tu..kite senyum,tapi dalam hati HANYA TUHAN YG TAHU....kite redha,redhakan saje segala musibah yg menimpa diri kite supaya kite mampu tabah mengharungi hidup kite yg mendatang even kite tatau ape yg akan berlaku (now dah lalui serba sdikit pe yg berlaku...mmg SAKIT)...syukur,kite hanya mengeluh jap je..sebab kite tanak org yg syg kite tengok kite sedih...kite tanak susahkan orang especially mak abah kite...sobssss ..

proceed to da stories, kecik2 dulu kite ada masalah belakang..sakit belakang !darjah dua da merasa masuk operation room !imagine lah..aku memang berani..hehee...for 5 or 6 hours gak la kite kat dalam bilik OT tuh (based on what my mum said la..harapkan aku memang lupa)....tapi ada one thing yg kite ingat doc penah cakap maybe masa kite umur 11tahun my feet might be paralyzed ..luluh hati kite walopon masa tu kite baru  dajah dua kite dah pandai berfikir la....huhuhu..sobsss. tapi syukur ALHAMDULILLAH sampai sekarang kite dah 23tahun kaki kite tak paralyzed pon...yeay !hehehe...

ok cont..lame2 lepas operate belakang tetiba sakit turun ke kaki...masa tu doc cakap spinnal effect...dah dapat satu penyakit laen plak..sedih ! bila dah kena sakit ni memang tiap2 bulan kite admitted to da ward..sebab tu hospital dah jadi my second home sweet home!sekolah tiap2 tahun tak penah full attend (tak pena nak dapat hadiah ..sobsss) ...form 1 kite sekolah sebulan je..tak pernah amik exam then kite terus masuk form 2..hahaha! gile tak kite.?huhu...form 1 tak kesah la,ni masa form 5 nak amik SPM kot..kite was admitted again...time tuh mmg sedih gile..takot takpat masuk U..hehe..masa tu tau nak masuk U je..huhu...memang lama kite 'cuti'..sume projek2 yg perlu buat kite buat kt umah je..nsb baek member2 baik hati...nota2 yg kite dah ketinggalan tu pon diorang sudi kongsi...alhamdulillah dapat kawan yg sgt baik :)

lepas SPM semuanya ok je..kesihatan ok dah kurang sakit2..diploma pon kite dah jarang2 sakit (alhamdulillah dapat gak masuk U),tapi ade la jgk..penah la skali kite kena masuk wad tapi kite refuse! yela twice a month kite kena follow up tapi tiap kali jumpa doc ayat yg same je dia kuakan "saya tak tau awak sakit apa" "saya confused" ...doc confused,aku.?????lagi laaaa...dah fed up ngan doc..pakar la cane pon..kite fed up...!kite buat tatau je ngan sakit kite nih......start 2nd sem on my degree level sakit nih datang balik.!adeh...sambung follow up kat PPUM..macam2 doc cakap,itulah inilah blablablabla ..diorang tatau pe yg diorang cakap dah mematahkan setiap sudut hati kite.....sobsss...ditambah lagi masa tu dua tiga hari before final.....tatau la nape kalau kite jalan je kaki jadik bengkak..(mmg dah xleh berpijak di bumi yg nyata dah ni..hahaha)...kite tau sume tu sebab kecuaian pihak hospital..kite tak bodoh!tapi kite tak marah sikit pon sebab doc yg 'menjahanamkan' kaki kite ni bukan sengaja..takpe!so,doc suruh kite pakai tongkat je senang...kite tak kuat nak pakai tongkat di khalayak!tapi bila mak kite suruh kite ikut je..kite sayang mak kite...tanak bagi dia risau da..

sampai sekarang la kite pakai tongkat ni...alhamdulillah sakit dah kurang..dan semangat kite pon dah kurang..kurang sekurang kurangnya !sobsss... kite moody..kite emo..macam2 lagi la...kite takot nanti takde orang nak kawen ngan kite..aik dah gedix pulak..hahahahaahahahaha!!! tak kisah la semangat dah kurang ke hape ke, kalo dah gelak kite mmg gelak tak hengat!hahaha..kite suka senyum :)

dah la..panjangnye entry kite..kompem entry syok sdiri nih..adoyaiiii....tapi kite nak kawan2 kite baca ni sebab kite xleh nk story face 2 face nanti airmata kite senang jatuh..aisehhh...kite sensitip..huhu...walauapepon,kite tak pernah nak mengeluh (tipu ade gak sekali sekala kau ngeluh) ngan ketentuan Allah ni...sebab semua yg berlaku ada rahsia yg disembunyikan oleh-NYA...kite syukur :)



Ak bukanlah gadis yang manja
Tak Sama seperti mereka
Aku lah aku..gadis biasa
Diriku penuh tawa dan ria

*yang Sebenarnya tiada siapa mengerti apa yang telah ku lalui
Inilah cara ku curah isi hati..ku nyanyikan lagu dan puisi
Walau ku begini..ku mudah disenangi
Gelak tawa disisi senyuman tiada henti
Ceria setiap hari….

Aku suka pelangi..walau sukar dicari
Penuh warna warni sungguh indah sekali
Aku suka menyanyi..namun benci menari
Ku masih mencari hasrat di dalam hati
Aku begini..masih begini INILAH AKU X4

-INILAH AKU by Beeha-
*saje share lirik lagu ni sebab lirik dia sama ngan diri kite :)

ok dah habis dah..terima kasih kalau ada yg sudi baca :)




6 comments:

Ary said...

itulah kelebihan adik berbanding orang lain tau..

kat sini apa kurangnya...ada rasa yang boleh dikongsi...:)

teh O beng said...

hee..kite owes fikir positif kak,if tak tatau la cane :)

Auji Izra Sygku Dyla said...

baru dila tahu..yong kuat semangat =)

teh o beng said...

dyla....huuu baru baca..perlu kuatkan smgt tuk teruskan hidup ni...

cik onie said...

mu meme kuat

teh o beng said...

auni : hehe..u know me well dear....... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...